Аби і дітям було смачно, і кількість білків, жирів та вуглеводів була збалансованою. Педагоги, батьки та компанія, яка готує шкільні обіди, зібрались на обговорення дитячого меню.
Ігор Молодцов, представник педагогічної ради при міському голові Дніпра: «Сподівання було на те, що ми знайдемо золоту середину між 305-ю постановою і отим галасом, який в соціальних мережах від батьків, що вони незадоволені харчуванням. Сподіваюсь, що ми знайшли консенсус».
305 постанова – це нормативні вимоги щодо харчування в школах, їх запровадили ще 2 роки тому. Згідно з ними, 75% дитячого меню мають складати рослинні продукти. Зменшено кількість цукру, солі та жирів, а ковбасні вироби – взагалі під забороною. Натомість рекомендують додавати горіхи, сухофрукти та бобові. Таким чином формується здорова тарілка школяра.
Маргарита Малишева, головна спеціалістка ГУ Держпродспоживслужби у Дніпропетровській області: «Головне – це урізноманітнити страви, змінити подачу страв. Вона має бути приваблива. Це і безпечне, і якісне, і здорове харчування».
Компанія «Олімпіус Консалт» стверджує, дослухається до всіх побажань і батьків, і дітей, і фахівців. Після того, як отримали купу зауважень до своїх страв, рецептуру переглянули. І вже з цього тижня годують учнів 86-ти шкіл Дніпра вдосконаленими стравами.
Михайло Торощин, керівник компанії «Олімпіус Консалт»: «Ви бачили, на цьому тижні меню було недосконалим, але дещо зміненим. Але воно повністю відповідає нормам чинного законодавства».
Страви цього тижня дійсно покращились, підтвердили представники батьківської ради. З компанією налагодили контакт.
Олена Лахова, секретарка батьківської ради при міському голові Дніпра: «Будуть визначені відповідальні особи від компанії-постачальника, які оперативно контактуватимуть з батьками. І ми можемо поточні питання вирішувати саме в робочому режимі».
Оновлені шкільні обіди щодня дегустують і ведучі Ранку з Дніпро TV.
У компанії кажуть, зараз працюють над новим меню. Хочуть, аби дітям смакували всі їхні страви.